Benőtt köröm - sok ember problémája
 
A benőtt körmöt otthon rendszeresen figyelni és ápolni kell! A benőtt körmű ember járjon rendszeresen pedikűröshöz, aki szakszerűen kiemeli a benőtt köröm részt. Ha nincs gyulladásban, a benőtt köröm rész kiemelése nem okoz fájdalmat, nem vérzik.
Sajnos a legtöbb embernél rendszeresen visszanő, pontosabban fogalmazva az ő körmük ilyen alakban nő.
A kisebesedett, gyulladásban lévő benőtt körömnél az első lépés, hogy a pedikűrös eltávolítsa a benőtt köröm részt, ami a gyulladást okozta. Ezután ha szükséges az orvos antibiotikumos vagy szteroidos krémmel, szükség szerint műtéti beavatkozással megszünteti a gyulladást.

A benőtt köröm otthon történő kezelésének alap szabályai:

Szigorúan tilos a gyulladt területet otthon megszúrni, vagy bármilyen eszközzel belenyúlni! Gyullad állapotban nem javasolt a benőtt köröm sarkainak, széleinek otthontörténő kivágását! Felülfertőzést okozhatnak, melyek hátráltathatják a kezelés eredményességét.

Benőtt köröm enyhe panaszokkal: nem érdemes megvárni, hogy kisebesedjen, begyulladjon. A fájdalom megjelenésekor érdemes megfelelő egyenes pofájú speciális formájú köröm csípővel a körmöt levágni, ha a köröm benövés a köröm sarkoknál jelentkezik.


Benőtt köröm akut panaszokkal: amikor a benőtt köröm miatt heveny gyulladás és gennyes váladékozás alakul ki, nem célszerű, ha otthon történik annak kezelése. Célszerű legfeljebb néhány nap türelem, tengeri sós lábáztatás, helyi gyulladáscsökkentő (nem antibiotikum tartalmú) krémek alkalmazását követően pedikűrös szakembert felkeresni.

Érdemes megkeresni a benőtt köröm kialakulásának okát, és ha lehet az okot megszüntetni. Megfelelő cipő használata, megfelelő körömápoló eszközök beszerzése és azok szakszerű használata.

Deformált lábak esetén tehermentesítőkkel a körmök védhetők a rendszeres nyomástól, így a köröm nem kényszerül deformálódni.

Terhesség esetén ne az orvost keresse fel először! A pedikűrös szakszerűen levágja a körmöt, ha már a pocaktól nem fér a körömhöz.

Forrás: www.doktorx.hu

 • Alacsony fehérvérsejtszám (leukopenia)

  Gyakran szedünk antibiotikumokat, reuma ellenes szereket és nem is gondolunk arra, hogy ezek a szerek milyen komoly vérképzőszervi elváltozást okozhatnak. A következőkben ennek egyik formájáról, az alacsony fehérvérsejtszámról olvashatunk röviden.

  Bővebben...:  
 • " Frigiditás "
  Frigid, és frigid nő. Frigiditás és a frigiditás gyógyítása
  A frigiditás fogalma
  A frigiditás, a szexuális válaszkészség hiányát jelenti. Megfelelő szexuális ingerekre sem jön kellő képpen izgalomba. Akkor frigid egy nő.
  Bővebben...:  
 • A nyaki eredetű fejfájás legyőzhető

  Szinte minden embernek fájt már a feje életében. A fejfájás nem önálló betegség, hanem valaminek a tünete. Lehet valamilyen testi betegség kísérő jele például gyomorrontás, székrekedés, lázas betegség, magas vérnyomás… jelentkezhet lelki ok miatt...
  Bővebben...:  
 • Benőtt köröm - sok ember problémája
   
  A benőtt körmöt otthon rendszeresen figyelni és ápolni kell! A benőtt körmű ember járjon rendszeresen pedikűröshöz, aki szakszerűen kiemeli a benőtt köröm részt. Ha nincs gyulladásban, a benőtt köröm rész kiemelése nem okoz fájdalmat, nem vérzik. Bővebben...: