" Frigiditás "
Frigid, és frigid nő. Frigiditás és a frigiditás gyógyítása
A frigiditás fogalma
A frigiditás, a szexuális válaszkészség hiányát jelenti. Megfelelő szexuális ingerekre sem jön kellő képpen izgalomba. Akkor frigid egy nő.

Mikor nem frigid egy nő. A frigid nő

A frigid szó hideget, érzéketlent jelent. Nem frigid a nő, ha szexuálisan képes felizgulni, ha bármilyen módon is, de eljut orgazmusig.

A frigiditás lehetséges okai

A túl szigorú, tiltó, a szexualitást leértékelő neveltetés, rossz gyerekkori élmények vezethetnek frigiditáshoz. Traumák, párkapcsolati és szexuális kudarc is vezethet oda, hogy egy nő frigid legyen. Ha tabu aszex és nőiesség elfojtására ösztönöz a környezet, ha nem mer felnőtt nővé válni valaki...stb

A frigiditás megelőzése

Bátorító, a nőiség felelősségteljes felvállalására ösztönző családi háttér. Őszinte, pozitív kommunikáció a szexről. Érezze egy lány, hogy a szex és annak élvezete természetes dolog.

A frigiditás gyógyítása, szexuálterápiája

Fel kell tárni először a frigiditás eredetét, okait. Fel kel dolgozni a gyerekkort, a szülői mintákat és hatásokat. Végig kell elemezni a pszichoszexuális fejlődést. Helyre kell állítani a nőiséghez, a szexualitáshoz a pozitív, elfogadó attitűdöt. Megerősíteni az esetleges pozitív tapasztalatokat. Gyakorlatokat, házifeladatokat kell adni a frigid nőnek, hogy fejlődjön szexuális érzékenysége, reagálókészsége. Az esetleges orgazmushoz jutás egy idő után már önmagában is megerősítő motivációk egyikévé válhat. Egyénre szabottan kell aztán folytatni a frigid nő szexuálterápiáját.


Forrás: www.doktorx.hu

  • Alacsony fehérvérsejtszám (leukopenia)

  Gyakran szedünk antibiotikumokat, reuma ellenes szereket és nem is gondolunk arra, hogy ezek a szerek milyen komoly vérképzőszervi elváltozást okozhatnak. A következőkben ennek egyik formájáról, az alacsony fehérvérsejtszámról olvashatunk röviden.

  Bővebben...:  
 • " Frigiditás "
  Frigid, és frigid nő. Frigiditás és a frigiditás gyógyítása
  A frigiditás fogalma
  A frigiditás, a szexuális válaszkészség hiányát jelenti. Megfelelő szexuális ingerekre sem jön kellő képpen izgalomba. Akkor frigid egy nő.
  Bővebben...:  
 • A nyaki eredetű fejfájás legyőzhető

  Szinte minden embernek fájt már a feje életében. A fejfájás nem önálló betegség, hanem valaminek a tünete. Lehet valamilyen testi betegség kísérő jele például gyomorrontás, székrekedés, lázas betegség, magas vérnyomás… jelentkezhet lelki ok miatt...
  Bővebben...:  
 • Benőtt köröm - sok ember problémája
   
  A benőtt körmöt otthon rendszeresen figyelni és ápolni kell! A benőtt körmű ember járjon rendszeresen pedikűröshöz, aki szakszerűen kiemeli a benőtt köröm részt. Ha nincs gyulladásban, a benőtt köröm rész kiemelése nem okoz fájdalmat, nem vérzik. Bővebben...: