Dr. Vámos Máté, PhD, med. habil.

belgyógyász, kardiológus szakorvos, egyetemi adjunktus

RendelésHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Dr. Vámos Máté, PhD, med. habil. -- -- 17:00-19:00 -- --

 

2006-ben végeztem Budapesten, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 2012-ben belgyógyászatból, 2014-ben kardiológiából tettem sikeres szakvizsgákat, kiváló minősítéssel. 2018-ban PhD, 2019-ben pedig habilitációs tudományos fokozatokat szereztem. Beültethető kardiológiai eszközökre vonatkozóan (pacemaker/ICD) európai licensz vizsgával is rendelkezem. 2014-2019 között Németországban, a Frankfurti Egyetemi Klinikán dolgoztam klinikai szakorvosként, majd főorvosként. 2019 óta és jelenleg is a Szegedi Tudományegyetemen, a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ egyetemi adjunktusaként dolgozom.

Szakterületek

Az elmúlt közel 15 év alatt jelentős szakmai tapasztalatot ill. gyakorlatot szereztem a szívbetegségek kutatásában, megelőzésében, kivizsgálásában és kezelésében. Jelenleg döntően szívritmus-zavarban, koszorúér-betegségben és szívelégtelenségben szenvedő betegek ambuláns és fekvőbeteg kezelését, gondozását végzem. Invazív aritmológusként/elektrofiziológusként mindennapi munkámhoz tartozik, a szívritmus szabályzó készülékek műtéti beültetése ill. a különböző szívritmuszavarok szívkatéteres (ú.n. ablációs) kezelése. További szakterületem a magasvérnyomás-betegségben szenvedő és a vérzsír anyagcserezavarral (magas koleszterin/triglycerid) küzdő betegek kezelése.

A mindennapi orvos-beteg találkozásokkor gyakran nincs elegendő idő a részletes betegfelvilágosításra, ezért magánrendelésem kiemelt célja ennek megvalósítása és a gyógyuláshoz szükséges, egyénre szabott életforma változtatás elősegítése.

Magánrendelésemen az alábbi vizsgálatokra van lehetőség

  • EKG
  • Szívultrahang (echokardiográfia)
  • Pacemaker/ICD ellenőrzés
  • Szívritmus-zavar kivizsgálás
  • Komplex kardiológiai kivizsgálás (anamnézis, fizikális vizsgálat, vérnyomásmérés, EKG, szívultrahang)