Dr. Varga Erika

bőrgyógyász, patológus szakorvos

RendelésHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Dr. Varga Erika 17:30-19:30 -- -- -- --

2009. novembertől rendelek a Kamilla Egészségcentrumban.

Minden hétfőn 17:30-tól várom azokat a Pácienseket, akiknek problémáik vannak a bőrükkel, és természetesen azokat is, akik fontosnak tartják a megelőzést, és a rendszeres ellenőrzést.
Amennyiben először mégis írásban keresne meg, abban az esetben nevem feltüntetése mellett írjon e-mailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre!

Milyen vizsgálatokra van lehetőség rendelőmben?
  • általános bőrgyógyászati vizsgálat
  • bőrdaganat szűrés
  • anyajegyek vizsgálata (dermatoscoppal is)
  • fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadás
  • gyulladásos, ekcémás bőrbetegségek vizsgálata, kezelése
  • aknés panaszok kezelése, bőrápolási tanácsadás

A bőrgyógyászati vizsgálat a bőrfelület megtekintéséből áll, ami szabad szemmel, illetve egyes esetekben speciális nagyító segítségével történik, teljesen fájdalommentes. Bőrgyógyászati vizsgálatra időről-időre mindenkinek szüksége van. Akár egy konkrét, frissen kialakult panasz, tünet miatt, akár azért, hogy a bőrfelszínen normális körülmények között is előforduló elváltozásokat ellenőriztesse.

 

Az anyajegyek időszakos átvizsgálása, megtekintése nagyon fontos. Ezek a festéksejtekből felépülő jóindulatú, gyakori elváltozások csaknem mindenkinél fennállnak változó számban. Ha ezek változnak - különös tekintettel a hirtelen létrejövő változásra - akkor feltétlenül javasolt, hogy minél hamarabb szakember lássa azokat. A vizsgálat alapján eldönthető, hogy az adott elváltozás igényel-e a vizsgálaton, ellenőrzésen kívül egyéb teendőt.
Emellett mindenkinek, akinek nagyobb számú anyajegy van a testén, javasolható, hogy bőrgyógyásznál ellenőrzésen, szűrővizsgálaton vegyen részt. Ekkor, ha szükséges, megbeszélhetik a további teendőket (fényvédelem, ellenőrzővizsgálat szükségessége, gyakorisága).
Speciális problémát jelenthet a különböző egyéb bőrjelenségekkel együtt előforduló anyajegyek megítélése. Ilyen lehet, ha az anyajegy sérülés után megváltozik, vagy korábbi heg területén alakul ki. Az utóbbi időben egyre gyakrabban találkozunk tetoválás mellett vagy tetoválás területén jelenlévő anyajegyekkel. Ezek vizsgálata, a bennük kialakult esetleges változás néha még a szakember számára is nehezen megítélhető.
Előfordulhatnak a bőrfelszínen különböző gyulladásos kórképek. Ilyen lehet az ekcéma, az allergiás vagy irritatív bőrgyulladás, vagy a különböző kórokozók miatt kialakuló bőrtünet. Ezek némelyike egyszeri, heveny formában jelentkező tünet, ami helyi, esetleg gyógyszeres kezeléssel gyógyítható. Vannak azonban olyan formák is, amelyek időről időre fellángolnak, a tünetmentes és tünetes szakaszok váltakoznak. Ilyen esetekben a kezelés is aktív és fenntartó szakaszokból áll. Különösen fontos az esetleges kiváltó, provokáló tényezők felkutatása, ha lehetséges, ezek elkerülése.

A bőrgyógyászati rendelésen ezen kívül sor kerül tanácsadásra a bőr tisztítását, ápolását illetve a fényvédelmet illetően.