Alternatív gyógymódok-,
avagy mely gyógymódok folynak még a csapból is

Kétségtelen, hogy az alternatív gyógymódok korát éljük. Nem is lehet elzárkózni ez elől, hisz már a csapból is a piacon található módszerek folynak. Érdekességként összeszedtünk Önnek néhányat a legismertebb és legnépszerűbb gyógymód közül, hogy Önnek ne kelljen keresgélni, utánajárni. Az alternatív gyógymódok közül a legnépszerűbbek jelenleg az akupunktúra, a homeopátia, Schüssler-sók, a Reiki Ryo-Co, a Bach Virágterápia, a reflexológia és a Voll-féle elektroakupunktúra (a teljesség igénye nélkül).

Az akupunktúra egy ősi kínai gyógymód. A kezelés lényege, hogy a test meghatározott pontjaiba tűket szúrnak. Az akupunktúra valójában a fájdalom elleni harcban a legjobb. Nagyszerű a hatása ízületi vagy ideggyulladás, a háti, nyaki izmok fájdalma, ínhúzódás esetén, kitűnően használ az alkohol, nikotin és drogok szenvedélyétől való megszabadulásban. Semmi sem hatásosabb nála erős hátgerinc- és ízületi fájdalmak alkalmával.

A reflexológia szintén kínai eredetű. A módszer az emberi test minden egyes részének megfelelő működésére kiható reflexpontokra gyakorolt nyomással ingerületet küld a test különböző szervei, mirigyei és idegei felé.

A homeopátia elve: a hasonlót a hasonlóval gyógyítjuk. A homeopátiás szernek úgy kell illeszkednie a betegséghez, mint kulcsnak a zárba. A homeopátiás szerek nem mérgezők, nincs biokémiai mellékhatásuk, mert parányi mennyiségű hatóanyag van bennük, erősen felhígítva. A hígítás neve potenciálás. Ezen gyógymódnál a cél nem a tünetek elnyomása, hanem a szervezet öngyógyító törekvéseinek támogatása.

A Schüssler-sók: Wilhelm Schüssler német orvos fedezte fel, hogy 12 ásványi anyag (só) nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára. Ha ebből valamelyik hiányzik, az betegséget okoz. A Schüssler-sók azonban nem az alapvető ásványi anyagokat helyettesítik, mert ezek a táplálékkal kerülnek a szervezetbe. Mivel testünkben a sejteket védőhártya veszi körül, az ásványi sók, amelyeket az élelmiszerekkel magunkhoz veszünk, ebben a formában nem képesek a sejt belsejébe jutni. Azonban a homeopátiában alkalmazott hígítással az ásványi anyagokat olyan finoman oszlatják el, hogy képesek lesznek áthatolni a sejtburkon.

A Reiki Ryo-Co: A több ezer éves japán módszer hat fizikai, lelki és mentális szinten. Az univerzum energiájának közvetítésével segít beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait. A reiki hívei szerint bármilyen betegség kezelhető a módszerrel, például sokat segíthet akár a rákos betegeknek a gyógyulásban, de oldhatók vele a mentális blokkok is. Bárki kipróbálhatja a reikit, és aki megtanulja ? elvégzi a többlépcsős, speciális tanfolyamot -, saját magát és másokat is kezelhet. Mivel a reikit adó nem a saját bioenergiáját továbbítja, hanem az univerzumét, nem kell attól tartani, hogy a kezelés közben elfárad, kimerül.

A Bach Virágterápia: A Bach virágterápiát különböző lelki betegségek gyógyítására, félelmek leküzdésére, pánikbetegség kezelésére és önbizalom erősítésre is ajánlják. Jól alkalmazható lehet stresszes élethelyzetekben, párkapcsolati problémák, iskolai, tanulási nehézségek esetén. A Bach virágterápia módszert dr. Edward Bach homeopata orvos dolgozta ki 1930-ban. A Bach virágterápia 38 növényből speciális úton kinyert, nem testi szinten ható szert használ. Ezek az anyagok tehát nem hatóanyag elvű gyógyszerek, hanem a lélekre ható virágeszenciák, amikre addig van szükségünk, amíg a problémát önmagunkban fel nem oldjuk. A Bach virágterápia fő célja, hogy az embert önismerethez segítse, rámutasson tévedéseire, és hogy visszaadja lelki harmóniáját.

A Voll-féle elektroakupunktúra: Dr. Reinhold Voll 1953-ban dolgozta ki a róla elnevezett elektroakupunktúrás vizsgálati eljárást. A módszer lényege, hogy a kínai gyógyászatból az akupunktúrából ismert pontok és meridiánok speciális mérésével információt kaphatunk a szervezet és egyes szervek állapotáról. Voll úgy gondolta, hogy ha a kínai terápia eredményes, akkor ezt az energiát modern eszközökkel mérni és szükség szerint harmonizálni is lehet. Dr. Reinhold Voll Peter Pitterlinggel létrehozta azt a számítógépes programot, amellyel feltérképezhető az emberi szervezet energetikai állapota. Az elektroakupunktúra különösen hatékony gyulladásokat okozó gócok felkutatásában és gyógyításában. Nagyon sok belgyógyászati, allergológiai, reumatológiai és bőrgyógyászati betegség hátterében valamilyen rejtett gócot sikerült azonosítani.


Forrás: www.doktorx.hu