Autoimmun megbetegedések II.

Ki lehet autoimmun beteg?


Sajnos senki nem lehet kivétel az autoimmun megbetegedések alól, tehát bárki autoimmun beteggé válhat.

Okai:

1.) Antibiotikumok szedése

A mai felgyorsult életvitelünk megköveteli, hogy nagyon gyorsan regenerálódjunk, és térjünk vissza a régi kerékvágásba. Nem várjuk ki, amíg a szervezetünk magától cselekszik, hanem rásegítünk külsőleg, vagyis amikor a szervezetet támadás éri a külvilágból akkor a lymphociták megtámadják ezeket a baktériumokat, aminek a lefutási ideje 3-5-8-10 nap.

Viszont mi egy vagy két nap alatt szeretnénk meggyógyulni, ezért azonnal antibiotikumhoz és lázcsillapítókhoz fordulunk, s ezáltal azt az információt adjuk a saját szervezetünknek, hogy nem vagyunk megelégedve az ő teljesítményével, így zsoldosokat hívunk. Ebből az immunrendszerünk azt értelmezi, hogy nem kell dolgoznia, hisz a zsoldosok-vagyis az antibiotikum majd elvégzi helyette a munkát, így ő le is áll.

Rengeteg az antibiotikum mellékhatása: (a teljesség igénye nélkül)
- Felborul a saját bakteriális flóránk
- Lelassul a saját immunrendszerünk (azaz egy következő „támadásnál” várja, hogy majd megint segít valaki, vagy megőrül és saját maga ellen fordul, úgy, hogy a saját szervezetünk ellen termel antitesteket)

2.) Védőoltások (melyekkel létrehozunk egy mű immunitást)
A kötelező és nem kötelező oltásokkal a legyengített vírusok kerülnek a szervezetbe, így ő azt az információt kapja, hogy ez ellen neki nem kell harcolnia. Így bármilyen kis diszharmónia keletkezik a szervezetünkben, ő azt támadásnak veszi, mert le van ő is gyengülve, le van állítva.

3.) Vitaminok szedése
- A vegyileg előállított vitaminok felszívódásához mindenképpen fehérjére van szükség. A szabad fehérjék nem találhatók meg a szervezetünkben, mivel minden egyes fehérje be van építve, mert ő a mi építő anyagunk. Nem úszkálnak a szervezetben a fehérjék, de ha igen, akkor ezek a hormonok.
- Ha bevisszük a vegyileg előállított vitaminokat azoknak szabad fehérjékre van szüksége, vagyis a beépüléshez a vérben cirkuláló fehérjéket fogja felhasználni. Így amennyi haszna lenne, annyi kárt is okozunk, mert a vitamin bevitellel felborítjuk a hormonháztartásunkat.
- A hormonrendszerünk egy zárt rendszer, így ha valahol több hormon van lefoglalva, vagy kevesebb hormon termelődik, akkor azt az információt kapja, hogy neki is kevesebb hormont kell termelnie, mivel az egyensúlya csak így marad meg. Pl: nem lehet az, hogy a pajzsmirigy hormon többet, a nemi mirigyek kevesebbet, a mellékvese ismét kevesebbet, a hasnyálmirigy többet- de mivel ilyen nincs, így mindegyik „lépcsőfoknak” egyformán kell működnie. Ha az egyik alulműködik, akkor a másik is, ha az egyik túlműködik, akkor a másik is. Tehát az egyensúlynak fent kell állni.

Érdekességek:

- Tudták, hogy a koleszterin is hormonnak számít?
- Az embereknek nagyon fejlett az öngyógyító mechanizmusuk, így a szervezet egyedül is meg tudná oldani a támadásokat, csak nem győzzük kivárni.
- Amit a Tibeti gyógyászat tud segíteni a betegségek gyógyításában, enyhítésében, tünetmentessé tételében, az abban rejlik, hogy mi a termékekkel és a tibeti filozófiával az alapokra vagyunk hatással.
- A termékeket és a kínai gyógyászatot alkalmazva oda hatunk, ahonnan kiindul a betegség.
- Az autoimmun megbetegedéseknél a séma, amivel segíteni tudunk a következő: A baj azzal kezdődik, hogy a szervezet antitesteket termel a saját kötőszöveteink ellen.
- Tudta, hogy a nők veszélyeztetettebbek eme betegség kialakulásában?


Ez a probléma egyik napról a másikra nem oldódik meg!

A mi egészségünk a mi kezünkben van! Tegyünk hát érte!
Aki nem törődik az egészségével,
az később többet törődik majd a betegségével!