Nem a vírus a ludas!

Mit tudhatok meg ebből a tanulmányból?
- a vírusok szaporodását
- a vírusok okozta betegségeket
- hogyan támadnak a vírusok
- hogyan védhetjük ki természetes módokkal a szaporodásukat
- plusz egy egészség tipp

Szervezetünk védekező rendszerének legnagyobb része a belekhez kötődik, ezért olyan fontos odafigyelni beleink állapotára. A túl savasodás és el salakosodás megbénítja az immunrendszert és így válunk fogékonyabbá a betegségekre. Tehát nem a vírusok, baktériumok miatt betegszünk meg, hanem azért mert a leterhelt immunrendszer nem képes megbirkózni velük. Ez a rákos sejtekre is igaz, amelyek naponta létrejönnek a testünkben, de csak savas közegben tudnak fejlődni.


A betegség csak évekig tartó hibás magatartásnak köszönhetően alakul ki. Amit naponta teszünk, az határozza meg, hogy hogyan és mennyi ideig fogunk élni. Ha nem változtatunk rossz szokásainkon, nem csodálkozhatunk az eredményen.
A szervezet fertőzés elleni védekezésének szereplői a természetes védőgátak - ilyen a bőr, a belek és a légutak felszínét borító nyálkahártyák -, illetve az immunrendszer.
Kórokozók - és ezen belül veszélyes vírusok - mindig voltak, vannak és lesznek. Önmagunk erősítése az egyetlen mód, hogy ellenálljunk folyamatos "támadásuknak". A veszély támasztotta kihívásokhoz nekünk kell alkalmazkodnunk élet- és szemléletmód váltással. Nincs más út. Nincs kerülőút.
Tehát ha immunrendszerünk megfelelően védett, illetve meg támogatjuk természetes alapanyagú készítményekkel, akkor minden támadást kivéd! Vírusok mindig is voltak és lesznek, de csak rajtunk múlik, hogy "lerohannak" e vagy sem!

Vírus okozta betegségek:

- Influenza
- Herpesz
- Májgyulladás (Hepatitis B)
- Vírusos hasmenés/hányás
- Himlő
- Szemölcs
- Agyhártyagyulladás
- Ebola
- Fekete himlő
- Hastífusz
- Humán Papilloma Vírus
- Kolera
- Kullancslegyek
- Kullancsok
- Lepra

Hogyan támadnak a vírusok?


Ha a szervezet immunrendszere meggyengül, vagy ha a kórokozók száma és aktivitása meghalad egy bizonyos szintet, akkor elszaporodnak a testben. A fertőzések száma és fajtája végtelen: minden testrészünket, szervünket számtalan típusú kórokozó megtámadhatja, a következmények is nagyon színesek lehetnek, a tünetek ráadásul gyakran hasonlítanak egymásra. A vírus olyan kórokozó, amely nem képes önállóan szaporodni, ehhez élő sejtre van szüksége, vagyis ránk!

Mit tehetünk? Hogyan védekezhetünk a vírusok ellen?


1. HIGIÉNÉ
- "El a kezekkel a szájtól!" főleg a tömegközlekedési eszközök és gyakran használt eszközök kapcsán
- A sűrűn látogatott helyeket érdemes elkerülni
- Hasznos a gyakoribb kézmosás és a törölköző, az egyszer használatos papírtörlő, orrfúvásra a papír zsebkendő használata.

2. TÁPLÁLKOZÁS


- Fontos a minél több nyers, friss és idénynek megfelelően választott zöldség és gyümölcs fogyasztása
- Különösen fontosak a cékla, a hagymafélék, a torma, a csicsóka, a káposzta, a fekete retek, a sütőtök, zeller, a gabonacsírák és a gabonafélék, az olajos magvak
- a színanyagot tartalmazó gyümölcsök (áfonya, homoktövis, feketeribiszke?) fogyasztása.

3. FOLYADÉKFOGYASZTÁS

- Figyeljünk a bő folyadékfogyasztásra, amely lehetőleg tiszta (szűrt) víz vagy tea,
- legfőképpen gyógyteát jelentsen.
- A minőség javításán túl, a mennyiség meghatározásakor 30 testtömeg kilogrammonként 1 literrel számoljunk.

4. TESTMOZGÁS


- A testedzés csak akkor ér valamit, ha rendszeres (legalább 3-4 alkalommal a héten, kb. 25-30 percben)
- Ne hagyjuk ki a szauna és a hideg-meleg váltófürdő jótékony, immunrendszert is kondicionáló hatását
- A tiszta, friss levegő és napfény éppen olyan fontos, mint a tiszta víz. Menjünk ki a szabadba, a tiszta levegőjű helyekre, és rendszeresen szellőztessünk.

5. PIHENÉS, ALVÁS, RELAXÁLÁS

- Törekedjünk arra, hogy éjfél előtt minél előbb ágyba kerüljünk, és átaludjuk a szükséges 8 órát
- Ha tehetjük, napközben is pihenjünk akkor, amikor fáradtságot érzünk vagy a szervezetünk álmossággal jelzi a pihenés szükségességét.

Plusz egy tipp:
A táplálék kiegészítők közül a természetes formához legközelebb álló készítményt érdemes választanunk, melyek 100%-ig felszívódnak, és nincs bennük adalékanyag!


Forrás: www.doktorx.hu