" Frigiditás "
Frigid, és frigid nő. Frigiditás és a frigiditás gyógyítása
A frigiditás fogalma
A frigiditás, a szexuális válaszkészség hiányát jelenti. Megfelelő szexuális ingerekre sem jön kellő képpen izgalomba. Akkor frigid egy nő.

Mikor nem frigid egy nő. A frigid nő

A frigid szó hideget, érzéketlent jelent. Nem frigid a nő, ha szexuálisan képes felizgulni, ha bármilyen módon is, de eljut orgazmusig.

A frigiditás lehetséges okai

A túl szigorú, tiltó, a szexualitást leértékelő neveltetés, rossz gyerekkori élmények vezethetnek frigiditáshoz. Traumák, párkapcsolati és szexuális kudarc is vezethet oda, hogy egy nő frigid legyen. Ha tabu aszex és nőiesség elfojtására ösztönöz a környezet, ha nem mer felnőtt nővé válni valaki...stb

A frigiditás megelőzése

Bátorító, a nőiség felelősségteljes felvállalására ösztönző családi háttér. Őszinte, pozitív kommunikáció a szexről. Érezze egy lány, hogy a szex és annak élvezete természetes dolog.

A frigiditás gyógyítása, szexuálterápiája

Fel kell tárni először a frigiditás eredetét, okait. Fel kel dolgozni a gyerekkort, a szülői mintákat és hatásokat. Végig kell elemezni a pszichoszexuális fejlődést. Helyre kell állítani a nőiséghez, a szexualitáshoz a pozitív, elfogadó attitűdöt. Megerősíteni az esetleges pozitív tapasztalatokat. Gyakorlatokat, házifeladatokat kell adni a frigid nőnek, hogy fejlődjön szexuális érzékenysége, reagálókészsége. Az esetleges orgazmushoz jutás egy idő után már önmagában is megerősítő motivációk egyikévé válhat. Egyénre szabottan kell aztán folytatni a frigid nő szexuálterápiáját.


Forrás: www.doktorx.hu